Groene thee van de Benifuuki struik met o-gemethyleerd catechine vermindert de symptomen van de Rinitis (hooikoorts): een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie (Feb. 2014)

Onderstaande samenvatting is een vertaling door Google. Een link naar het origineel en, waar mogelijk, het volledige onderzoek vindt u onder de Nederlandse tekst.

ACHTERGROND:
Er wordt melding gemaakt dat gemethyleerde catechine, een van de werkzame bestanddelen in groene thee, allergische reacties verbeteren. We evalueerden de werkzaamheid van Benifuuki groene thee, die O-gemethyleerde epigallocatechine-3-O- bevat [3-O-methyl] gallaat (EGCG O-gemethyleerd), bij het verlichten van Rhinitis (hooikoorts).
METHODE:
De studie was een dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo gecontroleerde studie. De proefpersonen met Rhinitis (hooikoorts) werden elke dag van december 2007   tot en met maart 2008 (daar valt het ‘pollenseizoen’ in) willekeurig 700 ml van ‘Benifuuki’ groene thee met-O-gemethyleerde EGCG of groene thee ‘Yabukita’ (zonder-O-gemethyleerd EGCG) als een placebo te drinken gegeven. De primaire uitkomstmaat was het gebied onder de curve (AUC) van symptoom scores tijdens de piek pollenseizoen.
RESULTATEN:
Eenenvijftig volwassenen met Rhinitis (hooikoorts) namen deel aan de studie. Zesentwintig patiënten dronken “Benifuuki” en 25 “Yabukita”. De AUC van symptoom score tijdens de piek van het pollenseizoen in de ‘Benifuuki’ groep was aanzienlijk kleiner dan in de ‘Yabukita’ groep voor elke loopneus, jeukende ogen, tranen, de totale nasale symptoom score, totaal oculaire symptoom score, nasale symptom- medicatie score en oculaire symptoom-medicatie score. De totale QOL gerelateerde vragenlijst score voor een week in de piek van het pollenseizoen was significant beter in de ‘Benifuuki’ groep. Verhoging van de perifere eosinofielen in reactie op blootstelling aan pollen werd onderdrukt in de ‘Benifuuki’ groep. Geen bijwerkingen werden gemeld in beide groepen.
CONCLUSIES:
Groene thee van de Benifuuki struik die een grote hoeveelheid O-gemethyleerde EGCG bevat verminderde de symptomen van Rhinitis (hooikoorts) en kan mogelijk gebruikt worden als een complementaire / alternatieve geneeswijze voor de behandeling van seizoensgebonden allergische Rhinitis.

Origineel: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24561771

Deel dit: Facebooktwitter
Volg Dokter Thee: Facebooktwitter
Geplaatst in Hooikoorts, Rhinitis Getagd met , , , , , ,
1 Reactie op “Groene thee van de Benifuuki struik met o-gemethyleerd catechine vermindert de symptomen van de Rinitis (hooikoorts): een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie (Feb. 2014)
  1. evelien schreef:

    right. pubmed is een site die ik ook vaak gebruik bij onderzoek,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*