Groene thee extract met een sterk absorberende catechine voorkomt dieet-geïnduceerde vetstofwisseling stoornis (Sep. 2013)

Onderstaande samenvatting is een vertaling door Google. Een link naar het origineel en, waar mogelijk, het volledige onderzoek vindt u onder de Nederlandse tekst.

Wij onderzochten de effecten van extracten van Benifuuki (een thee cultivar die gemethyleerd catechines zoals epigallocatechin-3-O- (3-O-methyl) gallaat (EGCG3 “Me) bevat) bij muizen met een een high-fat / high-sucrose ( HF / HS) voeding. Deze thee cultivar werd vervolgens vergeleken met een extract van Yabukita (een populaire thee cultivar zonder gemethyleerd catechines). Voor 6 weken, C57BL / 6J muizen werden gevoed met ofwel HF / HS dieet met of zonder thee-extracten van thee cultivars, met bijna identieke ingrediënten behalve gemethyleerd catechinen (dwz Yabukita (0,2% en 1%) of Benifuuki (0,2% en 1%) extract poeder). Suppletie met Benifuuki 0,2% verlaagde aanzienlijk de plasmaspiegels van TG en NEFA t.o.v. die van muizen die Yabukita 0,2% hadden gekregen. Bij het dieet met Benifuuki 1% daalde het vetweefselgewicht, lever TG en expressie van lipogene genen in de lever. Deze resultaten suggereerden dat Benifuuki veel meer lipideverlagende effecten had dan Yabukita. Deze samengevoegde gegevens suggereren dat gemethyleerde catechines de oorzaak zijn van de sterke lipideverlagende activiteit van Benifuuki.

Origineel: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24067358

Deel dit: Facebooktwitter
Volg Dokter Thee: Facebooktwitter
Geplaatst in Overgewicht, Vetstofwisselingstoornis Getagd met , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*