Antikankereffecten van epigallocatechine-3-gallate (EGCG) nanoemulsie op longkankercellen door de activering van AMP-geactiveerde proteïnekinase-signaleringsroute (Maart 2020)

Onderstaande samenvatting is een vertaling door Google. Een link naar het origineel en, waar mogelijk, het volledige onderzoek vindt u onder de Nederlandse tekst.

Epigallocatechin-3-gallate (EGCG), een van groene thee afgeleid polyfenol, vertoont antitumoractiviteiten. Een EGCG-nanoemulsie (nano-EGCG) werd voorbereid om de stabiliteit te verbeteren en de bijwerkingen van EGCG voor de behandeling van menselijke longkankercellen te verminderen, en de antitumoreffecten werden bestudeerd. Het mogelijke moleculaire mechanisme dat ten grondslag ligt aan de antitumoreffecten op gekweekte menselijke longkankercellen werd ook opgehelderd. De antitumoreffecten van EGCG en nano-EGCG werden bepaald met behulp van methylthiazolyldifenyl-tetrazoliumbromide (MTT), kolonievorming, migratie en invasietests. Daarnaast werden veranderingen in de AMP-geactiveerde proteïnekinase (AMPK) -signaleringsroute onderzocht met behulp van Western-blot-analyses. AMPK-remmers werden gebruikt om de rollen te bepalen van de AMPK-signaleringsroute die betrokken is bij het moleculaire mechanisme van de nano-EGCG. Onze resultaten toonden aan dat zowel EGCG als nano-EGCG de groei van H1299-longkankercellen remden, met half-maximale remmende concentraties van respectievelijk 36,03 en 4,71 μM. Bovendien onderdrukte nano-EGCG effectief de vorming, migratie en invasie van longkankercellen op een dosisafhankelijke manier. Nano-EGCG kan de invasie van longkankercellen remmen door matrixmetalloproteinase (MMP) -2- en MMP-9-onafhankelijke mechanismen. Bovendien werd de expressie van verschillende belangrijke regulerende eiwitten in de AMPK-signaleringsroute gemoduleerd door nano-EGCG. Nano-EGCG kan de proliferatie van longkankercellen, kolonievorming, migratie en invasie remmen door de activering van AMPK-signaalroutes. Dit nieuwe mechanisme van nano-EGCG suggereert de toepassing ervan bij de preventie en behandeling van longkanker. Onze resultaten vormen een experimentele basis voor verder onderzoek naar de potentiële activiteiten en effecten in vivo.

Origineel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32198390

Deel dit: Facebooktwitter
Volg Dokter Thee: Facebooktwitter
Geplaatst in Longkanker Getagd met , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*