l-Theanine, een aminozuur in groene thee, dempt-beta-amyloïde geïnduceerde cognitieve dysfunctie en neurotoxiciteit: vermindering van oxidatieve schade en inactivatie van ERK / p38 kinase en NF-kappaB trajecten (Sep. 2009)

Onderstaande samenvatting is een vertaling door Google. Een link naar het origineel en, waar mogelijk, het volledige onderzoek vindt u onder de Nederlandse tekst.

Amyloïde beta (Abeta) geïnduceerde neurotoxiciteit is een belangrijke pathologische mechanisme van de ziekte van Alzheimer. In deze studie onderzochten we het remmende effect van L-theanine, een component van groene thee (Camellia sinensis), op Abeta (1-42) geïnduceerde neuronale celdood en geheugenstoornis. Orale behandeling van L-theanine (2 en 4 mg / kg) gedurende 5 weken in het drinkwater van muizen, gevolgd door injectie van Abeta (1-42) (2 microg / muis ICV), verzwakte aanzienlijk de Abeta (1-42 ) geïnduceerde geheugenstoornis. Verder verlaagde l-theanine het Abeta (1-42) niveau en de bijbehorende Abeta (1-42) geïnduceerde neuronale celdood in de cortex en hippocampus van de hersenen. Bovendien remde l-theanine het door de Abeta (1-42) -geïnduceerde extracellulair signaal gereguleerde kinase (ERK) en p38 mitogenen geactiveerde protein kinase en de activiteit van nucleaire factor kappaB (NF-kappaB). l-Theanine verminderde tevens oxidatieve eiwitten en lipide schade en verhoging van glutathion niveaus in de hersenen. Deze gegevens suggereren dat het positieve effect van de L-theanine op het geheugen kan worden gemedieerd door onderdrukking van ERK / p38 en NF-kappaB en vermindering van macromoleculaire oxidatieve schade. Aldus kan L-theanine bruikbaar zijn bij de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Origineel: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19766184

Deel dit: Facebooktwitter
Volg Dokter Thee: Facebooktwitter
Geplaatst in Alzheimer, Geheugenstoornis Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*