Gelijktijdige manipulatie van meervoudige hersendoelwitten door catechines in groene thee: een mogelijke neuro beschermende strategie voor de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson (2008)

Onderstaande samenvatting is een vertaling door Google. Een link naar het origineel en, waar mogelijk, het volledige onderzoek vindt u onder de Nederlandse tekst.

Huidige therapeutische benaderingen voor de ziekte van Alzheimer en ziekte van Parkinson zijn alleen symptomatisch, voor de behandeling van symptomen, maar bieden slechts gedeeltelijke voordeel zonder de ziekte te modificeren. Nieuwe veelbelovende strategieën suggereren het gebruik van ontstekingsremmende geneesmiddelen, antioxidanten, ijzer complexerende moleculen ‘neurotrophic factor delivery’, remmers van het amyloïde precursoreiwit – verwerking secretases, gamma en beta (dat genereert de amyloïd-bèta-peptiden, Abeta), anti-Abeta aggregatie moleculen, de verstoring van lipide cholesterol metabolisme en natuurlijk voorkomende plantaardige flavonoïden als mogelijke opties om het ziekteproces te keren. Menselijke epidemiologische en nieuwe gegevens m.b.t. dieren suggereren dat het drinken van thee het aantal gevallen van dementie, Alzheimer en Parkinson kan doen afnemen. Haar belangrijkste catechine polyfenolen bestanddeel epigallocatechin-3-gallate (EGCG) heeft in het bijzonder aangetoond dat het neuroprotectieve / neurorescue activiteiten in een breed scala van cellulaire en diermodellen van neurologische aandoeningen uitoefent. In het huidige artikel bespreken we de literatuur over de gevolgen van de multimodale activiteiten van groene thee polyfenolen en hun neuroprotectieve effect op Alzheimer en Parkinson.

Origineel: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19040558

Deel dit: Facebooktwitter
Volg Dokter Thee: Facebooktwitter
Geplaatst in Alzheimer, Dementie, Parkinson Getagd met , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*